Hamis rétes mákos
A rétes az egy fogalom Magyarországon az tény, de vannak szerencsére más elkészitési lehetőségek is. Itt most egy olyan rétest mutatok be amely sokkal gyorsabb és egyszerűbb mint a húzott rétes, de legalább olyan finom.
Ezt a rétest idén Karácsonykor készitettem, el de csak most jutottam el oda, hogy feltegyem a receptet.
Ezt a rétest idén Karácsonykor készitettem, el de csak most jutottam el oda, hogy feltegyem a receptet.
Hozzávalók:
300 gr finom fehér liszt
2 Evőkanál olaj
2 tojás
tej amennyit felvesz
csipet só
fél csomag sütőpor
Ezeket a hozzávalókat összegyúrjuk, mint a tésztát. Nem kell túl kemény, vagy túl lágy tésztát kapnunk.
Amikor kész kicsit pihentetjük.
Két részre osztjuk.
Egyenként egy konyharuhán 3 mm vastagságúra elnyújtjuk.
Megkenjük a kinyújtott tésztát vajjal, és tejföllel elkevert tojással.
Utánna ráhalmozzuk szép egyenletesen a mák tölteléket.A mák töltelék a blogban Rácsos Mákos Linzer receptben található
Majd a konyharuha segitségével feltekerjük, és tepsibe helyezzük.
A tetejét megkenjük olvasztott vajjal, és tejföllel.
Előmelegitett sütőben szép pirosra sütjük. Sütési ideje kb. 40 perc 180 C fokon légkeveréses sütőben. De, ha nincs légkeverés az sem gond.
Amikor megsült letakarjuk egy nedves konyharuhával, hogy megereszkedjen.
Még melegen megszórjuk vastagon porcukorral.
Jó étvágyat, Bon Apetit ! Mahlzeit !
Megjegyzések
Megjegyzés küldése