Dödölle, hagymás zsíros, paprikás gombóc
Hagyományos, magyar paraszti étel.
Olcsó, laktató és nagyon finom.
A gombóc tészta hozzávalói: 2 főre
400 g törött burgonya (6 db közepes nagyságú burgonya héjában főzve)
1 db tojás
1 tk só
6 púpos evő kanál sima fehér liszt.
A hagymás mártás hozzávalói:
1 db nagyobb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 ek étolaj, vagy 2 kanál zsír
2 tk só
1,5 ek piros paprika
1 mokkás kanál tárkony, bors és 2 mokkás kanál kömény
Elkészítése:
A tészta hozzávalókat összegyúrjuk, majd gombócokat formázunk belőle, és lobogó sós vízben kifőzzük. Hideg vízbe szedjük, majd leszűrjük.
Feta sajttal, tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat! Buon Apetito!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése