Dödölle, hagymás zsíros, paprikás gombóc

Hagyományos, magyar paraszti étel.
Olcsó, laktató és nagyon finom.


A gombóc  tészta hozzávalói: 2 főre

400 g törött burgonya (6 db közepes nagyságú burgonya héjában főzve)
1 db tojás
1 tk só
6 púpos evő kanál sima fehér liszt.


A hagymás mártás hozzávalói:

1 db nagyobb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 ek étolaj, vagy 2 kanál zsír
2 tk só
1,5 ek piros paprika
1 mokkás kanál tárkony, bors és 2 mokkás kanál kömény



Elkészítése:
A tészta hozzávalókat összegyúrjuk, majd gombócokat formázunk belőle, és lobogó sós vízben kifőzzük. Hideg vízbe szedjük, majd leszűrjük.




A hagymákat apróra összevágjuk, olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket és a paprikát, sót, majd felöntjük 300 ml vízzel(tésztalé). Előfőzzük fedő alatt amíg a víz el nem forr. Ekkor beletesszük a gombócokat és pár percig forraljuk.
Feta sajttal, tejföllel tálaljuk.


Jó étvágyat! Buon Apetito!

Megjegyzések

Népszerű receptek