Sütés nélküli banán torta, szeretni fogod

Amikor nincs kedvem piskóta alapot sütni, vagy nem sok az időm, akkor szóba jöhet a babapiskóta sütemény.

Sütés nélküli gyors változata.

Itt is mindjárt egy ami nagyon finom, könnyű, nem hizlal és igazán egyszerű elkészíteni.


Hozzávalók: 26 cm es torta forma

- Kb 30 db babapiskóta, és hozzá annyi tej, amiben majd meg fogjuk nedvesíteni(2-3 dl)

A krémhez:

500 ml  tej
100 ml tejszín
3 ek púpos étkezési keményítő
2 cs vaníliás cukor
1 ek stevia csepp

80 g vaj, vagy margarin

A fenti alapanyagokat összefőzzük, mint egy pudingot.
Majd a 80 g vajat belekeverjük, de ekkor már nem főzzük.

4 db banán felkarikázva 1 cm-es darabokra

300 ml tejszínhab  a tetejére és az oldalára amikor kész van a torta


Elkészítés:

1. lépés: a piskótákat egyenként beleejtjük a tejbe és azonnal kivesszük és elhelyezzük a torta forma alján egy sorban.
2. lépés: a krém felét rá tesszük a piskótára, szépen eloszlatjuk rajta egyenletesen.
3.lépés: a banán darabokat sorba rakjuk egymás mellé a krém tetejére.
4.lépés: A krém második fele a banán tetejére.
5. lépés: 1 sor babapiskóta a már megszokott módon
6. lépés: a felvert tejszín a babpiskóta tetejére. 

7.lépés: hűtőbe helyezem 1-2 órára, és amikor meghűlt, akkor óvatosan a torta formát leveszem az oldaláról, előtte késsel elválasztom.
8.lépés: a torta oldalát megkenem a maradék tejszínnel.

Jó étvágyat!
Buon Apetito!
Mahlzeit!







Megjegyzések

Népszerű receptek