Rakott karfiol medvehagymával hús nélkül

Rakott karfiol medvehagymával hús nélkül


A karfiol az a zöldség amely nagyon kevés kalóriát tartalmaz, magas a C-Vitamin tartalma. Ásványi sókban is gazdag. Azon felül pedig nagyon finom, ha megfelelően ízesítjük. 


Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 közepes fej friss karfiol rózsáira szedve, és felezve
- 1 csokor medvehagyma apróra feldarabolva
- 1 fej vöröshagyma apró kockákra vágva
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- 5-5 cm hosszú kápia paprika vékony szeletekre vágva
5 ek étolaj
- 3 tojás felvert habja és a sárgája(külön)
- 3 ek 4 ek zsemlemorzsa
1 tk kakukkfű, só, bors ízlés szerint


Elkészítése:
A sütőt érdemes előmelegíteni 230 fokra alul felül sütési módra.
1.) A karfiolt a fokhagymás sós vízben félig megfőzzük. Félre tesszük egy kicsit kihűlni.
Tipp: Nem érdemes túlfőzni, mert akkor finom, ha egy kicsit ropogós marad.
2.) A vöröshagymát, fokhagymát, medvehagymát, paprikákat egy kissé megfonnyasztjuk az olajon. Ízlés szerint sózzuk.
3. )A karfiolt és a hagymás masszát összekeverjük.
4.) A kiolajozott, zsemlemorzsával megszórt sütő edénybe helyezzük.
5.) A tojásokat robot géppel felhabosítjuk(nem túl keményre), a tojás sárgáját simán hozzákeverjük, a megadott fűszerekkel, és a zsemle morzsával. 
6. )Az elkészült tojásos masszát a karfiol tetejére öntjük elosztva, és már is a forró sütőbe tesszük.
7.) 30 percet sütjük.

Jó étvágyat!
Bon Apetito!
Mahlzeit!





Megjegyzések

Népszerű receptek