Friss, zsenge tavaszi vegyes káposzta saláta
Friss tavaszi vegyes káposzta saláta
Nagy örömömre szolgál mindig amikor az első tavaszi káposzta megérkezik a piacra.
Véleményem szerint ez az a saláta amely szinte bármilyen ételhez illik. Sőt akár saját magában is, igen finom. Ha valaki szeretne méregteleníteni a testét, vagy fogyókúrázik nagyon ideális. Elkészítése pofon egyszerű.
Hozzávalók: 2 adaghoz
- 1/2 fej zsenge káposzta vékonyra legyalulva
- 1 fej lila hagyma szintén vékonyra gyalulva(vöröshagyma is megteszi)
- 10 cm hosszú kígyó uborka(gyalulva)
- 3 cm hosszú kápia paprika (sárga és piros) a színek miatt, és az aroma miatt
- 1 teás kanál só
- 3 evő kanál fehér bor ecet
- 2 evő kanál repce olaj
Elkészítése:
1. Az alapanyagokat a sóval jól összegyúrjuk(nem szétnyomkodjuk)
Tipp: ezzel az eljárással kissé homogénebbé válik az anyag.
2. Pár percig hagyjuk állni, és az ecetet és olajat is hozzá adjuk. 3.)Lazán össze keverjük.
És kész is van.
Tipp: Közvetlen fogyasztás előtt érdemes a műveletet elvégezni.
Jó étvágyat!
Bon Apetito!
Mahlzeit!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése