Friss, zsenge tavaszi vegyes káposzta saláta

Friss tavaszi vegyes káposzta saláta


Nagy örömömre szolgál mindig amikor az első tavaszi káposzta megérkezik a piacra.
Véleményem szerint ez az a saláta amely szinte bármilyen  ételhez illik. Sőt akár saját magában is,  igen finom. Ha valaki szeretne méregteleníteni a testét, vagy fogyókúrázik nagyon ideális. Elkészítése pofon egyszerű.

Hozzávalók: 2 adaghoz

- 1/2 fej zsenge káposzta vékonyra legyalulva
- 1 fej lila hagyma szintén vékonyra gyalulva(vöröshagyma is megteszi)
- 10 cm hosszú kígyó uborka(gyalulva)
- 3 cm hosszú kápia paprika (sárga és piros) a színek miatt, és az aroma miatt
- 1 teás kanál só
- 3 evő kanál fehér bor ecet
- 2 evő kanál repce olaj

Elkészítése:

1. Az alapanyagokat a sóval jól összegyúrjuk(nem szétnyomkodjuk)
Tipp: ezzel az eljárással kissé homogénebbé válik az anyag.
2. Pár percig hagyjuk állni, és az ecetet és olajat is hozzá adjuk. 3.)Lazán össze keverjük. 
És kész is van. 
Tipp: Közvetlen fogyasztás előtt érdemes a műveletet elvégezni. 



Jó étvágyat!
Bon Apetito!
Mahlzeit!

Megjegyzések

Népszerű receptek