Zöldséges Laibchen/zöldség fasírt/diétás étel
Zöldséges Laibchen/zöldséges fasírt.
Nagyon egyszerűen, és gyorsan elkészíthető egy zöldséges fasírt, ami nem hizlal, és egészséges. Többféle változata létezik, de ebben az esetben az alábbi zöldségekből készült.
Hozzávalók:
- 100 gr zöldborsó
- 1 db közepes nagyságú sárgarépa nagy lyukú reszelőn lereszelve
- 1 db nagyobb burgonya nagy lyukú reszelőn lereszelve
1- 1 db vöröshagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma lereszelve
1 db Cukkini nagy lyukú reszelőn lereszelve
- 1,5 tk só
- 2 egész tojás
- 4 púpozott ek fehér liszt
- 4 púpozott ek zsemlemorzsa
- 4-5 db medvehagyma apróra vágva, ha van otthon.(de el is hagyható)
- 1/4 Kapia paprika kis darabokra darabolva
- kevés őrölt fekete bors, majoranna(akár ízlés szerint),
- petrezselyem levél, szárított is megfelel,
metélőhagyma
- Olaj a sütéshez, de nem sok. A videóban bemutatom.
- 100 gr zsemlemorzsa a "bepanírozáshoz".
Elkészítése:
- Csak a borsót, és sárgarépát párolom meg egy kis sós vízben.
Tipp: ezeknek a zöldségeknek több idő kell a puhuláshoz.
- A többi hozzávalókat nem főzöm meg.
- Amikor kihűlt a borsó és a sárgarépa keveréke akkor az összes hozzávalókat összekeverem egy mély tálban.
- A kezemmel először gombócot formálok, majd belehempergetem a zsemlemorzsába és kissé oválisabb alakúra formálom, miközben a zsemlemorzsát egy kissé belenyomom a fasírtba, persze óvatosan.
- Lassú tűzün sütöm, elektromos tűzhely esetén 2-3 fokozaton.
- Először az egyik felét aranysárgára sütöm, majd megfordítom.
Jó étvágyat ! Bon Apetito ! Mahlzeit !
Megjegyzések
Megjegyzés küldése