Fincsi vanília szelet csokival...
Fincsi vanília szelet csokival.
Ez a süti másnap sokkal finomabb, mert az ízek nagyon klasszul összeérnek. Kezdő és haladó háziasszonyok is minden probléma nélkül el tudják készíteni.
És akkor lássuk is, hogy hogyan ...
Hozzávalók a tésztához: 30x30 cm-es tepsihez
9 tojás fehérje és 1 tojás sárgája
1 csipetnyi só
9 evőkanál cukor
7 normál evőkanál sima búza liszt, 2 evőkanál burgonya keményítő
2 ek étolaj (kiszáradás ellen)
1/2cs sütőpor
A tészta elkészítése:
A tojás fehérjéből a cukorral és a sóval kemény habot verünk, majd a végén az egy tojás sárgáját is hozzáadjuk, majd a többi hozzávalót is. Óvatosan összekeverjük. A tepsi aljára sütőpapírt helyezünk.
Előmelegített 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
Amikor kihűlt a tészta, óvatosan felvágjuk félbe.
A vanília krém hozzávalói és elkészítése:
- 8 tojás sárgája, 8 ek cukor 2 cs vaníliás cukor, 800 ml tej, 2 ek liszt és 2 ek étkezési keményítő.
- A fentieket összekeverem egy habverővel simára.
- Egy olyan edényben kezdem el főzni amiről bizonyos vagyok, hogy nem ég le a tej.
- Elkezdem először szép óvatosan, állandó kevergetés mellett főzni.
- Addig amíg már jól összesűrűsödött akkor kész.
Itt közvetlenül a főzés utáni állapot látható |
Félreteszem hűlni.
Fontos: Teljesen hidegnek kell lennie, mert amikor a puha vajba mixelem, akkor nem kell attól tartani, hogy a vaj nagyon felolvad.
Tipp: A vajat amelyet előzőleg felhabosítottam hűtőbe helyezem a tojásos krém kihűléséig.
Majd a végén pedig a 200 g felhabosítktt vajba óvatosan adagolva a tojásos krémet egy mixer gép segítéségével elegyítem. Krémes állag eléréséig. A végén teszek bele még 1 tk vanília aromát és 1 tk rum aromát.
A tetejét megszórom csokival.
Jó étvágyat !
Mahlzeit !
Bon Apetito !
Megjegyzések
Megjegyzés küldése