A gyors császármorzsa receptje
A gyors császármorzsa receptje
Hozzávalók : 2-3 adaghoz
3 púpos evőkanál gríz
3 púpos evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
1 marék mazsola kevés rummal, vagy aromával megáztatva
1 cs vanília cukor
300 ml tej
3 db tojás
1 csipetnyi só
3 ek étolaj, és diónyi vaj
Elkészítése:
- A száraz anyagokat összekeverjük a tejjel.
- Egy sűrű palacsinta tésztát kell kapnunk.
- Az olajat a vajjal felforrósítjuk és a masszát ráöntjük, és lassú tűzön hagyjuk megsülni az egyik felét. Letakarhatjuk egy átlátszó fedővel, hogy a gríz jobban tudjon dagadni. A másik felére is megsütjük. Számítsunk arra, hogy össze fog törni. Sőt össze is kell törnie.
- Aranybarna színűre pirítjuk. Nem kell kiszárítani, de legyen színe.
- Amikor kész megszórjuk porcukorral és tetszés szerinti lekvárral, vagy gyümölcs szósszal tálaljuk.
Jó étvágyat !
Bon Apetito !
Mahlzeit !
Megjegyzések
Megjegyzés küldése