Sült hagymás, sós túrógombóc /gyors étel recept
Sült hagymás, sós túrógombóc / gyors étel recept
Nekem egyik kedvenc alapanyagom a túró. Mivel ebből bármikor gyorsan, egészséges ételeket lehet készíteni. Mindig van itthon. Szeretek naponta friss ételt az asztalra tenni, de ugyanakkor szeretem, ha marad szabad időm is. Hát ez a recept egy ilyen szabadidő kímélő. És akkor lássuk. Itt és most kell bevallanom, hogy a fotóim nem a legjobbak. Bevallom azt is, hogy most tanulom a fotózást. És csodálattal bámulom azokat akik nagyon szép ételfotókat készítenek. Gratulálok nekik. Bízom abban, hogy a sütés-főzés szeretete eljuttat a fotós sikerekig is. :-) Amen
Hozzávalók:
250 gr normál túró
3 ek gríz
1 ek liszt
2 db tojás
2 kanál sült (Röst)hagyma
1/2 tk Himalája só
1 csipet bors
1 gerezd foghagyma
300 ml zsemlemorzsa a beszóráshoz
3 ek étolaj
Tejföl a tetejére és egy csipet őrölt piros paprika
Elkészítése :
1. Az összes hozzávalókat összekeverem egy tálban. Hagyom állni
amíg elkészítem a pirított zsemlemorzsát és a víz felforr.
2. Vizes kézzel közepes nagyságú gombócokat formálok, és a forró vízbe teszem őket egyenként.
(A vizet megsóztam és 1 ek olajat is tettem bele.)
3. Amikor a gombócok a víz tetejére feljöttek akkor még főzöm 10 percet.
Egy darabot kiveszek és félbe vágom. Láthatom, hogy a gríz megfőtt.
4. A megfőtt gombócokat ahogy a vízből kiveszem, már is az olajon megpirított zsemlemorzsába forgatom.
Tálalás:
Jó étvágyat kívánok !
Buon Apetit !
Mahlzeit !
❤️
VálaszTörlésI tried this recipe and it came out perfect just the way i like it! Deffinately will make it again. Super quick and easy ❤️
VálaszTörlésThank you very much :-)
VálaszTörlés