Sült hagymás, kapros túrógombóc
Sült hagymás kapros túrógombóc, amely gyorsan elkészithető, és laktató
A túró az én családomban nagyon kedvelt étel. Gyakran készítem ezt a fogást.
Szeretjük. Gyorsan elkészíthető, és nagyon laktató. (TK-teáskanál, Ek-evőkanál)
Hozzávalók 12 gombóchoz.
- 500 gr túró
- 2 db egész tojás
- 4 Ek. gríz
- 1 Ek liszt
- 2 Ek szárított(Röst) hagyma
- 1 Tk szárított kapor levél
- Só ízlés szerint. Én 1 mokkás kanál Himalája sót tettem bele
- 3 EK olaj
- 10 kanál zsemlemorzsa
- ízlés szerint tejföl a tetejére
Egy tálba helyezem az összes hozzávalót, a zsemlemorzsa és az olaj kivételével.
A zsemlemorzsát olajon megpirítom.
Hozzávalók együtt:
Összekeverem
Hagyom állni, amíg elkészítem a zsemlemorzsát, közben a vizet feltettem forrni, egy pici olajjal.
Zsemlemorzsa előtte
Zsemlemorzsa utána
A víz felforrt, belehelyezem az olajos kézzel megformált gombócokat.
A víznek nem kell lobognia, de főnie kell.
Amikor feljött a víz tetejére akkor még tovább főzöm egy kicsit.
És a kész zsemlemorzsára helyezem a gombócokat.
Majd meghempergetem a morzsában a gombócokat. Egy tálba helyezem őket.
Tálalás, a tetején tejföl és szárított kapor.
&
Jó étvágyat, Buon Apetito, Mahlzeit !
Finom lett
VálaszTörlésTényleg a receptet betartva finom eredményt kaptam.:-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen
VálaszTörlés