Fűszeres fiatal báránycomb sütve egész burgonyával

Bárány húst nem olyan sokszor készítek, de most sorba került..
Az elkészülése VIDEO-val...


Hozzávalók: 2-3 adag

1,5 kg csontos báránycomb

1 kg meghámozott egész burgonya

Pác  hozzávalók:



Egy kis edényben a következő fűszereket csak egyszerűen keverjük össze:
- 2 tk oregáno
- 2 tk bazsalikom
2 tk piros paprika
- 1 tk kakukkfű
- 2 db összetört babérlevél
- 1 tk őrölt fekete bors
kevés zsálya
1 tk rozmaring
1 tk fokhagyma por
2 tk só
- 4 tk repce olaj(ha nincs étkezési növényi  olaj is megfelel)
3-4  evőkanál étolaj

Az elkészítés menete:
Megnézheti a videóban, de le is írtam alul.

1. rész


2.rész



3. rész




1. lépés: A báránycombot kevés olajon megpirítjuk, pár percig
2. lépés: Az összekevert pác fűszert szépen vastagon a combra kenjük.
3. lépés:  A tepsi aljára teszünk egy alufóliát, majd annak a tetejére sütőpapírt.
4. lépés: a húst betekerjük először a sütőpapírba, majd az alufóliába.
5. lépés: Mellé helyezzük a megsózott és megolajozott egész burgonyákat.
6. lépés: 220 fokos sütőbe helyezzük 2 órára sütni.

7.lépés: Amikor megsült a hús a lé a sütőpapírban fog lenni. Ezt kiöntjük egy serpenyőbe, és kevés vízzel felhígítjuk, és kevés kukorica keményítővel besűrítjük.



Jó érvágyat!
Buon Apetito!
Mahlzeit!









Megjegyzések

Népszerű receptek