Fűszeres pulykaszárny rozmaringos burgonyával
Fűszeres sült pulykaszárny rozmaringos, héjában sült burgonyával.
A pulyka hús nagyon sok Triptofánt tartalmaz amelyből a szervezet Szerotonint fog előállítani. Ezt bízzuk a természetre...
Ebben a borongós téli időben ajánlatos több pulyka húst fogyasztani a fenti alkotóeleme miatt. Amellett még nagyon finom, kiadós, laktató és kevés kalória tartalma miatt is népszerű az én saját konyhámban. A kereskedelmi árfekvése is megfelelő. Húsa inkább fehér hús, mint vörös. A zsír tartalma elenyésző, ezért diéta, vagy tudatos táplálkozás idején is beválhat.
Elkészítése:
1.) Ha van időnk akkor pácoljuk be előre, de nem igazán fontos.
2.) A Pác összetevői: 5 ek étolaj, 1 tk só, 1,5 tk kakukkfű, 1 tk majoránna,1/2 tk őrölt köménymag,1/2 tk őrölt bors, 2 tk mustár,2 gerezd reszelt fokhagyma.
3.) A pác összetevőket elkeverjük, és a megmosott, húsra rákenjük jó vastagon.
4.)A befűszerezett húst egy sütő edénybe helyezzük, mely edény alját előre megolajoztuk. Mellé tegyünk körül belül 8-10 db kisebb méretű burgonyát hámozatlanul, egészben. A burgonyákat irdaljuk be, és mielőtt a sütő edénybe tesszük, a beirdalt burgonyákat sós, olajos, rozmaringos keverékbe forgassuk bele.
5.)Ha elhelyeztük a sütő edényben a húst és a burgonyát, akkor szórjunk rá 10 db fokhagyma gerezdet, két fej felnégyelt vöröshagymát, és pár darab koktél paradicsomot.
Öntsünk az edény aljára 1 dl vizet, hogy először gőzölődjön meg a hús, így finom omlós lesz, és nem szárad ki.
6.) Előmelegített 200 fokos sütőben 1,5 süssük.
Tipp: érdemes olyan sütő edényt alkalmazni amelynek van teteje,pl. cserép edény, de ha ez nincs akkor a tepsi tetejét az első órában alufóliával takarjuk le, majd a végén vegyük le, hogy a hús szép pirosra süljön.
Jó étvágyat!
Mahlzeit!
Buon Apetito!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése