Epres gyümölcstorta tavaszi százszorszép virágdíszítéssel (ehető virágok)
Ez a torta a lehető legegyszerűbb alapanyagokból készült.
Alapja egy sima fehér piskóta.
Tölteléke vajas vaníliás krém, és megtöltve és feldíszítve eperrel, és a végén leöntve fehér zselatinnal.
Hozzávalók: 28 cm átmérőjű tortához
A torta alap piskótája:
6 db (M) tojás
6 ek cukor
6 ek liszt(púpos)
4 ek étolaj
1/2 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
1. A tojásokat szétválasztjuk.
2. A tojás fehérjét a cukorral habosra keverjük.
3. A tojások sárgáját is hozzáadjuk.
4. A sütőporos lisztet óvatosan belekeverjük.
5. A legvégén az olajat is hozzáadjuk óvatos kevergetés közben.
6. A sütőformába öntjük, majd 10 percig 190 fokon előmelegített sütőbe tesszük, és még 10-15 percig 170 fokon készre sütjük. Sütéspróba úgy félidőnél lehetséges.
A Krémhez szükséges anyagok:
1 cs vaníliás pudingpor megfőzve pudingnak a leírás szerint.
4 ek cukor
1 tk vanília aroma
150 gr puha vaj
Valamint 2 cs fehér instant zselatin a leírás szerint használva.
Gyümölcs gazdagon : 400 gr darabolt eper a vaníliás krém tetejére a félbevágott tortába, valamint a tetejére díszítésül.
Tipp: A vajat a 4 evőkanál cukorral kikeverjük.
A kihűlt pudingot a vajba adagoljuk kanalanként és magas mixer fokozaton keverjük, amíg el nem fogy a puding.
És még egészen krémes állagúra mixeljül.
Összeállítás:
A kihűlt piskóta karikát elfelezzük.
1. lépés A krém felét ráhelyezzük a tortalapra, és utána a gyümölcsöt.
2. lépés A torta tetejére és oldalára a többi krémet rákenjük, és a végén a gyümölcsökkel feldíszítjük. Majd a kissé megpirított mogyoró darabokkal az oldalát beborítjuk
3. lépés A zselatint óvatosan kanalanként a gyümölcs tetejére tesszük, úgy, hogy ne folyjon le a tortára. Tipp: Érdemes a gyümölcsöt jól lehűteni, hogy gyorsan megkössön rajta a zselatin.
A végén ízlés szerinti ehető virágdíszt teszünk rá.
Jó étvágyat !
Bon Apetito !
Mahlzeit !
Megjegyzések
Megjegyzés küldése