Marillen Kuchen vagy is a sárgabarack pite
Marillen Kuchen vagy is a sárgabarack pite....
Elkészítési ideje 20 perc, sütési ideje 25-30 perc
A leggyorsabb finom sütemények egyike. Mivel ez egy "bögrés" kevert sütemény annál is inkább egyszerű. Jelen esettben egy 200 ml-es bögrét használtam.
Ma még az utolsó sárgabarackokat leszedtük a fáról. Nagyon meg volt már érve. Lekvár már befőzve amennyi kell. Azt mondja a párom Walter, akkor tudsz belőle Marillen Kuchen-t sütni ugye ? Mi az, hogy? Persze. Mivel én is nagyon szeretem.
Van fenn a blogban egy recept, de ez egy kissé másabb, mivel a kísérletezés az alap nálam.
Hozzávalók egy gáz tepsi mennyiséghez:
750 gr érett sárgabarack kimagozva
1 bögre cukor
2, 5 bögre sima fehér liszt
3/4 bögre étolaj
6 db tojás
200 ml tejszínhab
2 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
Elkészítése:
A tojásokat ketté választottam.
A fehérjéket egy keverő tála tettem a cukorral és vaníliás cukorral és habosra kevertem.
Majd a tojás sárgákat is hozzáadtam.
Hozzáadtam a tejszínt.
Hozzáadtam a sütőporos lisztet, lágyan összekevertem és a végén folyamatos keverés közben belecsorgattam az olajat is.
Ezzel a tészta kész is lett.
Beleöntöttem az előzőleg kivajazott, meglisztezett tepsibe.
A sárgabarackokat a közepükkel felfelé egymás mellé sorba elhelyeztem.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütöttem.
Kihűlés után porcukorral szórtam meg a tetejét.
Jó étvágyat kívánok !
Bon Apetito !
Mahlzeit !
Kedves Ági! Nagyszerű recept Bécsben ettem ezt a süteményt és nosztalgiából el szerettem volna készíteni. Szép magas a tésztája, barackot félbevágtam az is megsült a tetején.Az újítás annyi volt hogy a tegnap főzött baracklekvárt a tészta tetejére kentem sütés előtt. Gyönyörű és finom lett! Nagyon köszönöm!
VálaszTörlés