Klasszikus magyar piskóta tekercs receptje
Ettől olyan békebeli idők jutnak az ember eszébe....
Mivel a mai világban különböző receptek garmadájával lehet találkozni a világ minden tájáról, elkel egy is egyszerűség....
Hozzávalók:
1 gáz tepsi nagyságú adaghoz.
10 db tojás fehérje
10 db tojás sárgája
10 evő kanál cukor
8 púpos evő kanál sima fehér liszt,
2 csapott evő kanál étkezési keményítő
1/2 cs sütőpor
3 vő kanál étolaj
1 ek víz
1 tk vanília aroma
250 g barack lekvár, porcukor a meghintéshez
1. ) sütőt 190 fokra felmelegítem.
2.)A tojás fehérjéből és a cukorból kemény habot készítek.
3.) A tojás sárgáját óvatosan adagolom a tojás fehérjéhez, összekeverem.
3.) Hozzáadom a sütőporos lisztet és az étkezési keményítőt, majd a végén belecsorgatom az olajat és a vizet, és a vanília aromát.
4. ) Sütő papírral kibélelt tepsibe öntöm.
5.) 15-20 perc alatt készre sütöm. A sütőt nem nyitom mi, mert össze fog esni a piskóta.
6.) Amikor megsült a piskóta akkor nedves törlőruhára kiborítom a tepsiből még melegem. Óvatosan dolgozom vele, hogy meg ne égessen a tepsi.
7.) Még melegen lehúzom róla a sütő papírt.
8.) A nedves törlőruhával feltekerem, és így hagyom kihűlni.
9.) Amikor már langyosra hűlt akkor megtöltöm a lekvárral, és ismét már konyha ruha nélkül feltekerem. Megszórom por cukorral és ferdén feldarabolom 2 cm szélesre.
Jó étvágyat!
Bon Apetito!
Mahlzeit!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése