Pihe könnyű szilvás pite

Pihe könnyű szilvás pite

Itt van megint a szilva szezon ami azt jelenti, hogy közeleg az ősz...
Az szilva az egyik legsokoldalúbban felhasználható gyümölcsünk.
Van aki pálinkát készít belőle, és van aki lekvárt vagy süteményt.
Én az utóbbit választottam...


Hozzávalók:
Bögrés módszerrel készült....250 ml-es a bögre
A tésztához:
4 db tojás sárgája és fehérje külön véve
1 bögre cukor
1 bögre teljes kiőrlésű rozsliszt
1 bögre plusz 2 evőkanál sima fehér liszt 
1 bögre natúr joghurt
3/4 bögre étolaj
1 csipetnyi só
1/2 csomag sütőpor
2 cs vaníliás cukor
20 szem nagyobb méretű szilva kimagozva és 2 evőkanál cukorral és 1 tk fahéjjal összekeverve.
Tipp: A sütőt már most be lehet kapcsolni, mert mire össze lesz keverve már is megfelelő hőmérsékletű lesz a sütő. Optimális hőmérséklet 195-205 Fok.


 Elkészítése:

- A tojások fehérjét a sóval elkezdem habosítani, és utána a cukrot hozzáadom.
- Amikor mér kemény hab lett akkor a tojás sárgáját is hozzáadom.
- Hozzáadom a natúr joghurtot, az olajat, a sütőport és a liszteket szépen egymás után keverés közben.
- Kibélelt 28 cm-es átmérőjű torta formába öntöm és nyomban ráhelyezem a szilvákat ízlésesen.
- Az előmelegített 205 fokos sütőbe tolom, és 30-35 perc alatt készre sütöm, alul felül sütve légkeverés nélkül. Tálaláskor megszóróm vaníliás porcukorral a tetejét.



 Jó étvágyat !
Bo Apetito !
Mahlzeit !


Megjegyzések

Népszerű receptek